Personvernerklæring

(publisert 8. januar 2016)
Denne erklæringen redegjør for hvordan personopplysninger på denne nettsiden tilhørende Jussboka.no – Forlag Eilertsen (heretter Jusboka.no) samles inn, benyttes og vernes.

 

Besøksstatistikk

Det innhentes vanlig besøksstatistikk for Jusboka.no. Dette er statistikk som genereres automatisk over besøkendes IP-adresser, hvilke sider som er lastet ned, tidspunkt, hvilken side vedkommende kom fra, samt type nettleser og operativsystem som benyttes. Statistikken gir vanligvis ikke informasjon som kan knyttes til den enkelte besøkende. Opplysningene benyttes kun i forbindelse med drift og videreutvikling av nettsidene. Det innsamles og oppbevares også loggdata over hvilke bøker og linker man kikker på, for å kunne lære hva de besøkende er opptatt av, samt forbedre nettsidenes brukervennlighet/layout og tilbud. Informasjonen benyttes også for å produsere interne trafikkstatistikker hos Jusboka.no.

 

Bokkjøp via kryptert betalingsløsning

Når du handler bøker på Jusboka.no via vår gulhengelassamarbeidspartner PayPal sin betalingsløsning, ledes du over til PayPals krypterte nettsider. Du vil se dette ved at nettleseradressen får grønn bakgrunn, og adresseangivelsen begynner med https://www.paypal.com/no/ (s’en i https angir benyttelse av kryptert løsning via SSL (Secure Socket Layer-teknologi).

 

Ved bruk av denne betalingsløsningen samler PayPal inn normale opplysningstyper for å kunne gjennomføre betalingen, herunder din IP-adresse, opplysninger om hvilken nettleser du har, hvilke sider du besøker hos PayPals og tidspunktet for besøket. PayPal innhenter også nødvendige opplysninger du taster inn for å gjennomføre betalingstransaksjonen, herunder navn, adresse, kredittkortnummer, utløpsdato på kredittkortet, CVV-nummer (Card Verification Value code), e-postadresse og telefonnummer.

 

Jusboka.no får tilgang til tidspunktet når du bestilte, kvitterings-ID-nummeret, opplysninger om hvilke(n) bok/bøker du bestilte, antall titler og totalpris. I tillegg får vi opplysninger om ditt navn, e-epostadresse, telefonnummer og forsendelsesadresse. Dersom du har lagt inn spesielle instruksjoner til oss via PayPal, får vi naturligvis også tilgang til disse opplysningene. Dette er informasjon Jusboka.no trenger for å levere varene til deg via transportøren (Posten), samt kontakte deg om forhold i forbindelse med bestillingen. Dessuten er Jusboka.no pålagt å oppbevare denne informasjonen i forbindelse med regnskapsføring og eventuell returhåndtering, slik at historikken ikke kan slettes.

 

Jusboka.no får aldri tilgang til opplysninger om kredittkortnummer fra noen kunder som betaler gjennom PayPal. Unntak kan teoretisk tenkes om tvingende lovgivning skulle pålegge det (i forbindelse med eksempelvis svindelforsøk), eller en domstol skulle fatte vedtak om dette. Jusboka.no har ikke behov for denne opplysningen for å gjennomføre handelen.

 

Du finner nærmere opplysninger om hvordan PayPal samler inn, behandler og verner informasjonen om deg under lenken "Sikkerhet" på PayPals hjemmesider, og ved å lese hva Paypal skriver under lenken "Personvern" nederst på samme side.

 

Jusboka.no bruker og krever cookies (informasjonskapsler) for å kunne registrere seg og gjennomføre en bokbestilling. Det er imidlertid mulig å se på produkter uten å bruke cookies. Jusboka.no benytter også cookie i forbindelse med sine elektroniske eksamener og spørreundersøkelser. Enhver som ønsker det kan imidlertid være anonym ved gjennomføring av e-eksamen, ved å benytte et anonymt brukernavn og en fiktiv e-epostadresse. Ved pålogging til passordbeskyttede ressurssider anvendes også cookies.

 

E-postlister

Det er fra tid til annen mulig å melde seg på ulike e-postlister til Jusboka.no, og motta e-postvarsel når nye utgaver av bøker kommer, eller for å motta ulike typer informasjon og tilbud. Det er frivillig å motta dette, og man må eksplisitt melde seg på hver enkelt liste. FirebirdDersom du ønsker å benytte denne tjenesten behøver Jusboka.no opplysninger om din e-postadresse. Din e-postadresse vil ikke bli benyttet til andre formål enn til å sende deg nyhetsvarsler og varsler om endringer på Jusboka.no og vil ikke bli utlevert til noen andre enn Jusboka.no. E-postadressen vil ikke bli gjort kjent for andre abonnenter på e-postlisten. Ved mottak av e-poster har du mulighet til å slette deg fra e-postlisten med umiddelbar virkning.

 

Jusboka.no selger aldri personopplysninger eller e-postadresser til noen tredjepart, og Jusboka.no bytter eller videreformidler heller ikke slik informasjon med/til tredjepart. Det kan imidlertid hende at en ekstern tredjepart benyttes til å utføre oppgaver på vegne av Jusboka.no som databehandler etter personopplysningsloven, men vedkommende vil i så fall ikke ha anledning til å benytte personopplysninger på noen annen måte enn det som her er angitt. Jusboka.no vil sikre dette gjennom konkrete databehandleravtaler i et slik tilfelle. Pr i dag har Jusboka.no ingen slike eksterne databehandlere.

 

Generelt vil all bruk av e-post i kommunikasjon ha visse sikkerhetsmessige svakheter. Jusboka.no har derfor automatiske rutiner for viruskontroll ved påmelding til listen, og ved utsendelse av e-poster til påmeldte brukere. Jusboka.no anvender det siste av anerkjente verktøy for kryptert og sikker to-trinns pålogging for tilgang og administrering av innholdet på nettsidene, som fjerner viktige sider av risikoen ved tradisjonelle passord.

 

Behandlingsansvarlig

Jussboka.no – Forlag Eilertsen ved innehaver Bjørnar Eilertsen er behandlingsansvarlig etter personopplysningsloven for all behandling av personopplysninger på Jusboka.no.

 

Endringer av erklæringen

Ved behov vil Jusboka.no kunne endre personvernerklæringen. I så fall vil ny erklæring blir publisert her, og gjelde fra publiseringstidspunktet.

handshake